Nieuws
images/template/ImageFader/slider1.jpg

Het land van de shamrock en de harp, het land van leprechauns en elven en het land van pubs en stepdance. Het is het land waar het HRD haar eerste Lustrumactiviteit hield en hier werd dan ook vooruitgeblikt op wat er komen ging. In het centrum van Dublin, nabij de River Liffey, verbleef het HRD op loopafstand van Temple Bar Street, alwaar van de Keltische en pubsferen werd geproefd. Uiteraard mocht een bezoek aan de Guinness Storehouse niet ontbreken, met als letterlijke hoogtepunt het borrelen in de Gravity Bar, met de vele ontvangen drankbonnen van andere toeristen; dus mocht u dit toevallig lezen, dank daarvoor! Op weg naar dit zelfde Guinness Storehouse bezocht men een idyllisch sigarenwinkeltje, waar de minimum stuksprijs niet onder de vijf euro zat.

Ook het Trinity College, een campus direct tegen het centrum van Dublin aan, was een bezienswaardigheid die niet overgeslagen mocht worden. Onze TU campus is daarbij maar een grijs, lelijk aanzicht.

Na het ongegêneerd onbeperkte “Chinees” eten op zaterdag en het voltooien van de pubtocht, was het zondag tijd om te genieten van een steylvol Full Irish Breakfast. Om het toeristenbingokaart te voltooien is ook de Jameson Distillery aangedaan. Ditmaal veel minder commercieel en veel leerzamer dan de Guinness Storehouse. Per slot van rekening werden Hl. Van den Breekel en Hl. Koops hier uitgeroepen tot échte whiskeykenners, een prestatie om trots op te zijn.

De avond werd vervolgens ingeluid met een goed verzorgde pubmaaltijd, begleid met livebandjes die praktisch elke pub van traditionele muziek voorzagen en waardoor je helemaal in de Ierse sfeer terechtkomt. Na ook deze avond menig pub te hebben afgevinkt was het tijd om ’s morgensvroeg weer terug te vliegen naar ons privévliegveld te Eindhoven (wij zijn zo genereus deze met u allen te delen) en konden wij terugkijken op een fantastische opening van het vierde Lustrum!