Nieuws
images/template/ImageFader/slider1.jpg

Inmiddels is het al 192 jaar geleden dat onze zeeheld zijn boot opofferde voor het Nederlandsche Volk. Gebaseerd op deze daad besloten zes daadkrachtige wedstrijdroeiers dertig jaar geleden de handen ineen te slaan en ons prachtige dispuut op te richten. Na dertig jaar de toon gezet te hebben bevindt het dispuut zich nu in haar zesde lustrum. Het belooft een lustrum te worden waar nog jaren over gesproken gaat worden.

Om de toon van de afgelopen jaren door te zetten is het zesde lustrum geopend op een nog niet eerder vertoond lustrumopeningsgala. De ontvangst van het gala was om vijf uur ‘s middags in kasteel de Berckt te Baarlo. Waar enkele Leeden nog niet helemaal uitgebrakt waren van het vieren van het einde van de tentamens, gingen de eerste borrels alweer snel in ons keelgat. Na twee uur de tijd te hebben gehad om onszelf klaar te maken, sterke verhalen aan te horen en vooral te genieten van de overheerlijke champagne, was het tijd om ons naar de dinerzaal te begeven. Onder het genot van een voor-, hoofd- en nagerecht waarbij, respectievelijk, de voorzitter der Oud-Leeden, de voorzitter der Leeden en een van de Oprichters een speech hebben gehouden was het zichtbaar hoe het dispuut in de afgelopen jaren gegroeid is. Leeden, Oud-Leeden, weeschen en aanhang bij elkaar waren het 108 man. Een aantal dat de toon zet voor de rest van de avond.

Na genoten te hebben van een drie gangen diner, begaf men zich naar de plek waar foto’s gemaakt kon worden voordat de drank te veel invloed zou hebben op de gezichtsuitdrukkingen. Om twaalf uur stipt was het tijd voor de bekendmaking. Door middel van een illuster filmpje was Lustrum VI geopend met als naam, Maatgevend. Het feest barstte hierna los. Optredens van onze eigen Leeden die de zelfgemaakte lustrumnummers zongen was de vonk voor het dynamiet dat de maat van escalatie deed exploderen. Gemotoriseerde voertuigen werden de danszaal in gereden, lichtgevende letters gebrast, een gala van een ander dispuut gecrasht, creatief gemixte drankjes werden gehaald en uiteraard werd de dansvloer zoals op zijn Van Speyks afgebroken. Dit allen nog vier uur lang totdat de lichamen van menig Leeden het begaven en strompelend, al dan niet kruipend, zich richting bed begaven.

‘s Ochtends om negen uur was het dan weer tijd voor de typische na-het-gala gesprekken. Onder genot van een heerlijk ontbijtje, waaronder uiteraard een broodje kroket, was het weer tijd om te puzzelen met stukken gedachtes van de avond ervoor. Terwijl onze lichamen de vorige avond nog aan het verwerken waren schonken onze weeschjes mimosa’s in waar sommige Leeden zich iets meer op verheugde dan de anderen. Een voor een verlieten de Leeden en Oud-Leeden verslagen de locatie, maar wel allemaal met dezelfde gedachte: Lustrum VI is geopend en de maat voor de escalatie van het komende jaar is gegeven.

Opdat het een schitterend jaar mag worden!