Nieuws
images/template/ImageFader/slider1.jpg

Om de E.S.R. klaar te stomen voor de aanstaande winst van de Varsity organiseert het HRD Van Speyk de Varsity Borrel op 21 maart. Vele jaren is de complete sociëteit steeds bekleed met grasmatten, opdat iedereen de fijne kneepjes van het pollengooien snel onder de knie krijgt. Op de borrel worden brasjasjes en passe-partouts verkocht zodat iedereen terecht gekleed bij de Varsity kan zijn. Uiteraard wordt deze avond ook den Ouden Vier gepresenteerd die met veel machtsvertoon de gouden blikken naar Eindhoven brengt.

Eerste jaars ploegen kunnen met een gepaste activiteit Varsity punten verdienen voor de Compoladder die bovenop de roei- en bierpunten komen, en de centrale Varsity commissie is aanwezig om iedereen te voorzien van de nieuwste Varsity kleding. Reden genoeg om te komen dus want u allen weet net als wij: Thêta wint de Varsity! Voordat roeiend Nederland opweg is naar de jool in Eindhoven, wordt er eerst nog menig ander veld gevaren, waaronder ook de Overnaedsche vier. Het nummer waarin de sterkste compo-ploegen het tegen elkaar opnemen om zich op het woelige water met elkaar te meten, wat elk jaar weer gegarandeerd sensatie oplevert. Op de kant wordt er gestreden om de verenigingsvlaggen welke opgesteld staan langs de rand van het kanaal. Hierbij zullen veel brasjasjes sneuvelen en zal er niet geschroomd worden het overdadig voorhanden zijnde gras naar de rivalen te werpen.

Op de borrel zelf kunnen de compoploegen hun eigengemaakte vlaggen hijsen in de door Van Speyk verzorgde vlaggenmasten. Er kan vervolgens gestreden worden om elkaars vlag en hiervoor kunnen speciale Varsity punten voor de compoladder verdiend worden. Maak dus allen een vlag en verdedig de eer van je ploeg!

De 129e Varsity wordt op 8 april 2012 gevaren op het Amsterdam Rijnkanaal te Houten.

Een sfeerimpressie van voorgaande Varsity Borrels:
{gallery}nieuws/sfeervarsityborrel{/gallery}

{socialsharebuttons}