Nieuws
images/template/ImageFader/slider1.jpg

Om 20 jaar na de geboorte van je geesteskind het resultaat te zien van wat jij destijds op de wereld hebt gezet, dat moet toch wel een belevenis zijn, zou men denken. Tijdens het vorige lustrum is de droom dan ook uitgesproken om met een enorm Van Speyk geselscap stil te staan bij twintig jaar Heeren Roeiers Dispuut Van Speyk. Dit vond afgelopen september plaats, in en rond Château de Presseux, nabij het Waalse Sprimont. Het was dan ook prachtig om te zien hoe de oprichters oprecht genoten van “hun” Van Speyk dat inmiddels volwassen is geworden. Het punt waarop nieuwe leeden jonger zijn dan het dispuut is inmiddels bereikt en het kroost van de oudste oud-leeden heeft al bijna de studentenleeftijd.

 

 

Het land van de shamrock en de harp, het land van leprechauns en elven en het land van pubs en stepdance. Het is het land waar het HRD haar eerste Lustrumactiviteit hield en hier werd dan ook vooruitgeblikt op wat er komen ging. In het centrum van Dublin, nabij de River Liffey, verbleef het HRD op loopafstand van Temple Bar Street, alwaar van de Keltische en pubsferen werd geproefd. Uiteraard mocht een bezoek aan de Guinness Storehouse niet ontbreken, met als letterlijke hoogtepunt het borrelen in de Gravity Bar, met de vele ontvangen drankbonnen van andere toeristen; dus mocht u dit toevallig lezen, dank daarvoor! Op weg naar dit zelfde Guinness Storehouse bezocht men een idyllisch sigarenwinkeltje, waar de minimum stuksprijs niet onder de vijf euro zat.

Op zondag 25 augustus 2013 heeft het HRD haar vertrouwen uitgesproken in een nieuw driekoppig bestuur, het XXIIe.

Uit functie verheven zijn:
Voorzitter: Tom Corstjens
Secretaris: Arjen Kramer
Penningmeester: Bram Staarink

Hun taken zijn overgenomen door:
Voorzitter: Chris Kwikkers
Secretaris: Bram Staarink
Penningmeester: Marijn Koops

Waar Jan Carel Josephus ooit zijn eerste zeemijlen voer, op de Zuyderzee en vervolgens de Waddenzee, dat is waar het HRD haar 2e Lustrumactiviteit doorbracht. Vanuit de haven van het Friese vasteland, waar eerst op de Doutzens van het prachtige Friesche land werd gejaagd in het pittoreske Harlingen, zette men koers richting de Brandaris, welke zeevaarders voor een aanvaring met Terschelling behoedt.