Nieuws
images/template/ImageFader/slider1.jpg

Tijdens haar vierde en laatste activiteit van het vierde Lustrum bezocht het HRD de Hofstad. Reedsch traditioneel begaf men zich geheel in steyl naar het Haagsche, in de limo inderdaad. Aldaar, in de thuishaven van toch best een aantal OVS'ers, toogde men zich naar Jacht, Skeet en Trapvereniging Waalsdorp. Wegens het grote aantal last-minute aanmeldingen kon niet iedereen direct het hagelgeweer tegen het schoudergewricht plaatsen, maar ach, dan vatte gewon 'nen bakske, want er valt genoeg bij te praten! Deze aanwas leidde tot een geselscap van 31 man, dus waren er veel kapers op de kust voor het felbegeerde Hertje. Het ervaren deelnemersveld ontliep elkaar nauwelijks, want de meeste scores lagen tussen de 13 en 18 schijven (van de 25). Dit leidde dan ook tot twee oud-leeden met 18 treffers, waarvan Hl. oud-lid Velter met de eer mocht strijken.

Nadat men weer achter het stuur van de bolides kroop (moet gezegd worden: Volvo is opvallend populair onze oud-leeden) zette men koers richting het centrum, waarbij de Cad zoals altijd veel bekijks trok. Het Haagse Van Kleef wist ons allen, met onze brede kennis van alcoholhoudende dranken, toch nog het nodige bij te brengen en daarnaast hoefde de opmerking dat er ook een roockruimte geen tweede maal gezegd te worden. "Het staat helemaal blauw" heeft deze middag een nieuwe dimensie gekregen, met zoveel kleine roockfabrieken op een paar vierkante meter. Gelukkig voor de gasten na ons zat de garderobe direct naast deze ruimte, waardoor ook zij een aandenken hadden aan ons bezoek!

Bij de zelfgekroonde "Belg van Den Haag" werd het officiële programma afgesloten, waar men tafelbier voorschotelde (jazeker!) en er met het Geselscap genoten werd van een Bourgondisch mael. Voor het leeuwendeel van de leeden en een aantal fanatieke oud-leeden was het vervolgens tijd om op jacht te gaan naar Jokertje, Sterretje en Barbie. Helaas, of misschien ook niet, zijn wij ze niet tegengekomen. Vele uren later kwam de slede weer aan in het Eindhovensche en kon men uit gaan kijken naar het volgende op de agenda.

De volgende haven zal, behoudens een bevoorradingspriode rond de thuiswateren van de Residentie rondom de jaarwisseling, het Hongaarse Boedapest zijn, alwaar opnieuw de kolf tegen de schouder wordt gezet. Aldaar maken wij ons vertrouwd met een stukje verfijnde techniek van wijlen Mikhail Kalashnikov.

Om 20 jaar na de geboorte van je geesteskind het resultaat te zien van wat jij destijds op de wereld hebt gezet, dat moet toch wel een belevenis zijn, zou men denken. Tijdens het vorige lustrum is de droom dan ook uitgesproken om met een enorm Van Speyk geselscap stil te staan bij twintig jaar Heeren Roeiers Dispuut Van Speyk. Dit vond afgelopen september plaats, in en rond Château de Presseux, nabij het Waalse Sprimont. Het was dan ook prachtig om te zien hoe de oprichters oprecht genoten van “hun” Van Speyk dat inmiddels volwassen is geworden. Het punt waarop nieuwe leeden jonger zijn dan het dispuut is inmiddels bereikt en het kroost van de oudste oud-leeden heeft al bijna de studentenleeftijd.

 

 

Het land van de shamrock en de harp, het land van leprechauns en elven en het land van pubs en stepdance. Het is het land waar het HRD haar eerste Lustrumactiviteit hield en hier werd dan ook vooruitgeblikt op wat er komen ging. In het centrum van Dublin, nabij de River Liffey, verbleef het HRD op loopafstand van Temple Bar Street, alwaar van de Keltische en pubsferen werd geproefd. Uiteraard mocht een bezoek aan de Guinness Storehouse niet ontbreken, met als letterlijke hoogtepunt het borrelen in de Gravity Bar, met de vele ontvangen drankbonnen van andere toeristen; dus mocht u dit toevallig lezen, dank daarvoor! Op weg naar dit zelfde Guinness Storehouse bezocht men een idyllisch sigarenwinkeltje, waar de minimum stuksprijs niet onder de vijf euro zat.

Op zondag 25 augustus 2013 heeft het HRD haar vertrouwen uitgesproken in een nieuw driekoppig bestuur, het XXIIe.

Uit functie verheven zijn:
Voorzitter: Tom Corstjens
Secretaris: Arjen Kramer
Penningmeester: Bram Staarink

Hun taken zijn overgenomen door:
Voorzitter: Chris Kwikkers
Secretaris: Bram Staarink
Penningmeester: Marijn Koops